You are here

Visita guiada a les parcel·les experimentals de la Muga i el Ter del projecte Life MEDACC

Muga and Ter

Els socis del projecte Life MEDACC han organitzat una visita guiada a les parcel·les pilot que tenen a la Muga i al Ter.

En Gabriel Borras, de l’OCCC, va fer una petita introducció al projecte que coordina. Seguidament, investigadors de l'IRTA i de la Fundació Mas Badia van explicar la recerca que estan fent en el marc d'aquest projecte. Per una banda, la Carme Biel va fer una introducció a les estimacions de necessitats hídriques dels principals conreus de la Muga i el Ter que han portat a terme des de l'IRTA. A continuació, en Francesc Camps va explicar les proves pilot que estan portant a terme amb blat de moro i fruiters amb el objectiu de poder enviar als agricultors informació detalla i actualitzada amb les quantitats de reg necessàries pels seus camps a través del GiroReg. Finalment, els assistents van visitar una plantació de blat de moro al costat de Mas Badia on s’estan duent a terme els experiments.

Per la tarda, els assistents es van desplaçar a l’Alt Empordà a la conca de la Muga, on el CREAF està aplicant dos tipus de gestió forestal contrastades per veure quina gestió és més a adequada en el nostre territori per resistir els efectes del canvi climàtic, en particular l’efecte de la sequera i el risc d’incendi. L’Eduard Pla i la Diana Pascual van acompanyar els assistents per les parcel·les experimentals que s’estan duent a terme a l’alzinar de Requesens.

 

Additional material

Press release: